”Viimeinen sammuttaa valot” – kauden 2021 yhteenveto

Huhhuh! Pew-Pew-kausi 2021 on nyt takana ja otetaanpa pieni vilkaisu taaksepäin, mitä jäi käteen.

Kausi päästiin aloittamaan koronapandemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi vasta melko myöhään, ensimmäiset pelit Gonalan pelialueella järjestettiinkin 2. kesäkuuta, kun rajoitukset lievenivät. Kauteen mahtui kuitenkin yhtä jos toista erityislaatuista tapahtumaa, saatiin kokea varsinaisia huippuhelteitä, mutta myös käsittämättömiä sademonsuuneja. Myrskyt riepottelivat pelialueita, erityisesti Gonalassa ja Pew-Pew -järkkäreiden metsuriosasto pääsikin heilumaan moottorisahojen kanssa konkeloita raivatessa. Yksi pelikerta jouduttiin jopa perumaan myrskyvaroituksen takia, turvallisuus ennen kaikkea. Kaudelle 2021 otettiin käyttöön myös koronapandemian seurauksena pakollinen ilmoittautumisjärjestelmä. Pelejä ehdittiin järjestää 14 kertaa, joista 10 kertaa Gonalassa ja 4 Juvanmalmilla. Pew-Pew -organisaattoritiimiin saatiin mukaan myös kaksi uutta oranssilippistä, kun remmiin astuivat Herby ja nubi!

Nyt järjestäjät vetävät intensiivisen kesäkauden jäljiltä hieman happea kevääseen 2022, jolloin mennään taas — kannattaa seurata meitä Instagramissa, julkaisemme siellä kuulumisia ja uutisia syys-talvikauden mittaan.

Muutamia varmoja uudistuksia ensi kaudelle voidaan jo kurkistaa:

 – Jos ja toivon mukaan kun koronarajoitukset niin sallivat, otamme jälleen käyttöön ”ohituskaistan” lajia ensi kertaa kokeilemaan tuleville – he pääsevät peliin mukaan huolimatta ilmoittautumispakosta ja pelaajarajoista. Tätä ensikertalaisetua voi käyttää vain kerran. Tarkoitus on helpottaa uusien airsoftiin tutustuvien kynnystä päästä mukaan.

– Tulemme kirjaamaan ylös ”no-show” ilmoittautuneet. Suurta harmia kuluneella kaudella aiheutti trendi että pelipaikka varataan heti, mutta ei saavuta paikalle. Useilta halukkailta jäi pelit väliin ja pelattiin vajaalla pelaajamäärällä, koska ilmoittautumisia ei peruttu ajoissa. Mekaniikka tähän on vielä pohdinnassa (mikä on deadline peruutukselle ilman seuraamuksia, mitkä ovat hyväksyttäviä syitä viime hetken peruuntumisille, jne). Varmaa kuitenkin on että toistuvista silkan välinpitämättömyyden takia kertyvistä no-show merkinnöistä pelaajan ilmoittautumista seuraaviin peleihin rajoitetaan.

Varsinaista palautekyselyä emme tänä vuonna toteuta, mutta kaikki palaute ja kehitysideat otetaan vastaan mielellään! Voit tavoitella meitä nettisivujemme yhteydenottolomakkeen kautta, tai esimerkiksi Discordissa (Airsoft Finland / #pew-pew-fi).

Pew-Pew.fi -pelejä mahdollistamassa: Paintball Sissos, Tag Team, Ratashaka

Kiittäen ja kumartaen, Pew-Pew.fi organisaattorit:
3ngine, Ghillieone, Herby, Kutunluu, Mahonen, Natofaija, nubi, Peldie ja Taajuus