UKK

Lue alta usein kysytyt kysymykset ja vastauksemme. Jos jokin asia jäi askarruttamaan, voit olla meihin yhteydessä joko yhteydenotto-lomakkeella tai facebook-sivumme kautta.

Mitä airsoft on?

Airsoft, eli softaus, on elämysurheilua, jossa taistellaan muovikuulia ampuvia asejäljitelmiä käyttäen. Muovikuulat eivät jätä osuessaan maalijälkeä. Kaikilta pelaajilta edellytetään hyväksyttyjen suojavarusteiden käyttöä. Lue lisää Wikipediasta.

Ketkä pelejä järjestävät?

Yhdistyksemme takana on pitkän linjan airsoft-harrastajia ja kokeneita pelinjärjestäjiä. Kaikki järjestäjämme ovat täysi-ikäisiä. Löydät tiimimme täältä.

Milloin ja missä pelejä järjestetään?

Järjestämme pelejä pääsääntöisesti vain kesäkaudella. Vahvistuneet pelipäivät löydät sivuiltamme ja Kuulaportti-palvelusta

Pitääkö peleihin ilmoittautua?

Kyllä, peleihin tulee ilmoittautua Kuulaportti-palvelusssa. Mikäli olet ensikertalainen* ja haluat tulla kokeilemaan airsoftia, pääset kuitenkin mukaan ilman ilmoittautumista ja vaikka pelin osallistujaraja olisi täynnä. 
(* Ensikertalainen on osallistuja, jolla ei ole vielä lainkaan kokemusta airsoftista ja haluaa tutustua lajiin. Ei siis harrastaja joka tulee ensi kertaa peleihimme! Ideana on, ettei pelaajaraja estä pääsemästä kokeilemaan lajia)

Paljonko pelit maksavat?

Normaalien viikkopelien pelimaksu on 5 €. Pelimaksun voit maksaa MobilePaylla tai käteisellä. Varauduthan tasarahalla!

Minkä ikäinen voi saapua peleihin?

Yhdistyksemme peleissä on 13 vuoden ikäraja. Suosittelemme, että nuoret pelaajat tulevat pelaamaan yhdessä huoltajan tai muun täysi-ikäisen tutun kanssa.

Alle 18-vuotiaiden on käytettävä koko naaman suojaavaa varustusta (esimerkiksi suojalaseja ja alakasvosuojaa), sekä toimitettava huoltajan lupalappu. Voit ladata tulostettavan lupalapun täältä.

Mitä tarvitsen mukaan?

Peleihin osallistuvalla on oltava airsoft-käyttöön hyväksytyt suojalasit. Hyväksyttyjä suojalaseja voit ostaa kaikista airsoft-liikkeistä. Löydät alta linkin yhteistyökumppanimme verkkokauppaan. Muut suojalasit, kuten laskettelulasit tai ns. kemistinlasit eivät sovellu airsoft-käyttöön.

Tapaturmien välttämiseksi suosittelemme nilkkoja tukevien kenkien käyttämistä. Päälle voi pukea tavalliset ulkoiluvaatteet, jotka saavat likaantua, maastopuku ei ole välttämätön.

Peleissä liikutaan paljon ja nestehukan välttämiseksi jokaisen pelaajan on tuotava vettä mukanaan. Pelipaikoilla ei ole käytössämme vesipistettä.

Lisäksi pelaajalla on oltava mukanaan hihanauhat (punainen ja keltainen), oranssi huomioliina (noin 30x30cm) ja 5 € pelimaksu käteisenä. Alaikäisillä pelaajilla on oltava myös alakasvosuoja tai koko naaman suojaava maski, sekä huoltajan lupalappu.

Miten tunnistan pelinjärjestäjät?

Pelinjärjestäjillä eli organisaattoreilla on offgame alueella päässään oranssi lippis, jossa Pew-Pew.fi logo. Pelin aikana organisaattorin tunnistaa oranssista Pew-Pew.fi patchistä, tätä väriä ei muille ole saatavilla.

Epäilen että joku rikkoo pelin sääntöjä, mitä teen?

Ota asia puheeksi organisaattorin kanssa. Jos asia ei ole vakava, voit pelien välissä nykäistä jotakuta organisaattoria hihasta ja kertoa epäilyksistäsi. Jos asia vaikuttaa sellaiselta joka voi aiheuttaa välitöntä vaaraa muille pelaajille, bongaa organisaattori pelistä ja kerro havainnoistasi tälle heti. Voit etsiä organisaattorin pelin aikana kulkemalla käsi pystyssä ja/tai raatorätti esillä, jolloin et ole pelissä mukana. Usein myös pelien aikana offgame alueella on yksi organisaattori.

Voiko peleistä ostaa varusteita, kuten hihanauhoja, kuulia tai kaasua?

Tällä hetkellä meillä ei valitettavasti ole tarvikemyyntiä.

Haluaisin kokeilla harrastusta, voinko lainata varusteita?

Tällä hetkellä emme valitettavasti tarjoa vuoravälineitä.

 

Lue sääntömme ennen peleihin saapumistasi täältä!